Bereidingstemperaturen
Barbecueën is meer dan alleen maar lekker eten. Het gaat ook om gezellig samen zijn. Om u te helpen, hebben we met onze medewerkers een aantal heerlijke barbecuerecepten voor u ontwikkeld. Als u dan zelf zorgt voor de gezelligheid, is uw barbecue succes verzekerd!
De perfecte kerntemperatuur
Bereidingstemperaturen
Ieder vleesdeel heeft zijn eigen bereidingswijze en kerntemperatuur. Het bereiken van de perfecte garing, of in keukenland ‘cuisson’ genoemd, is meestal een lastig werkje en gaat veelal gepaard met lang wachten. Maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Gebruik een kernthermometer! Dan is het alleen nog maar een kwestie van goed opletten wanneer je vlees de gewenste kerntemperatuur heeft bereikt. Wij hebben de kerntemperaturen genoteerd voor een perfect rosé stukje vlees.
Rundvlees
Biefstuk = 51-53°C
Entrecôte = 60°C
Italiaans braadstuk = 70°C
Kogelbiefstuk = 60°C
Ossenhaas / Tournedos = 48°C
Rib-eye = 51-53°C
Rib roast = 50°C
Rosbief rollade = 48°C
Zigeuner braadstuk = 71°C
Kalfsvlees
Kalfsoester = 48-52 °C
Rib-eye = 51-53°C
Rib roast = 50°C
Varkensvlees
Filetrollade = 62°C
Procureurrollade = 72°C
Rib roast = 56°C
Varkensfilet = 70°C
Varkenshaas = 60°C
Varkensschouder = 90°C
Lamsvlees
Lamsbout = 60-63°C
Lamsfilet = 60-63°C
Lamshaas = 60-63°C
Lendekarbonade = 60-63°C
Lamsrack = 60-63°C
Kip
Kipfilet = 70-72°C
Geeft u binnenkort een barbecue?
Organiseert u binnenkort een barbecue in de regio Utrecht en bent u nog op zoek naar vlees? Dan zijn onze BBQ-pakketten dé oplossing! Bekijk onze standaard BBQ-pakketten of vraag een pakket op maat aan.