Aubergine en Granaatappel
Bereidingswijze
Voor gegrilde aubergine:
- Snijd de aubergines in plakjes van ongeveer 1/2 inch dik.
- Bestrijk beide kanten van de plakjes aubergine lichtjes met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm The Bastard voor op middelhoog of hoog vuur.
- Leg de plakjes aubergine op het grillrooster en grill ze ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, tot ze gaar en mooi gegrild zijn. Zorg ervoor dat de aubergine niet te gaar wordt, anders kan hij te zacht worden.
Voor de fetayoghurtdressing:
- Meng in een kom de Griekse yoghurt, verkruimelde feta, olijfolie, fijngehakte knoflook en vers citroensap. Roer alles goed door elkaar.
- Breng de dressing op smaak met zout en peper. Proef en pas de kruiden aan indien nodig.
Samenstellen:
- Leg de gegrilde plakjes aubergine op een serveerschaal.
- Druppel de fetayoghurtdressing over de aubergine.
- Bestrooi de gegrilde aubergine en dressing met granaatappelpitjes en gehakte peterselie of munt.
Bron: thebastard.com
Bereidingstijd
Kooktijd: 10 minuten | Bereidingstijd: 25 minuten
Benodigdheden
Voor gegrilde aubergine:
- 2 middelgrote aubergines
- Olijfolie
- Zout en peper
Voor de fetayoghurtdressing:
- 1/2 kop Griekse yoghurt
- 1/2 kop verkruimelde feta kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Vers sap van 1 citroen
- Zout en peper naar smaak
Ter garnering:
- Granaatappelpitjes (van 1 granaatappel)
- Verse peterselie of munt, fijngehakt
Geeft u een barbecue? vraag direct een offerte aan
Geeft u binnenkort een barbecue party en bent u nog op zoek naar biologisch barbecue vlees? Dan ben u bij ons aan het goede adres. Kies uit onze standaard BBQ pakketten of vraag een offerte op maat aan.