Aubergine en Granaatappel

BBQ Utrecht Worst
BBQ Utrecht Knoflook

Bereidingswijze

Voor gegrilde aubergine:

  1. Snijd de aubergines in plakjes van ongeveer 1/2 inch dik.
  2. Bestrijk beide kanten van de plakjes aubergine lichtjes met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verwarm The Bastard voor op middelhoog of hoog vuur.
  4. Leg de plakjes aubergine op het grillrooster en grill ze ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, tot ze gaar en mooi gegrild zijn. Zorg ervoor dat de aubergine niet te gaar wordt, anders kan hij te zacht worden.

Voor de fetayoghurtdressing:

  1. Meng in een kom de Griekse yoghurt, verkruimelde feta, olijfolie, fijngehakte knoflook en vers citroensap. Roer alles goed door elkaar.
  2. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Proef en pas de kruiden aan indien nodig.

Samenstellen:

  1. Leg de gegrilde plakjes aubergine op een serveerschaal.
  2. Druppel de fetayoghurtdressing over de aubergine.
  3. Bestrooi de gegrilde aubergine en dressing met granaatappelpitjes en gehakte peterselie of munt.

Bron: thebastard.com

Bereidingstijd

Kooktijd: 10 minuten | Bereidingstijd: 25 minuten

Benodigdheden

Voor gegrilde aubergine:

  • 2 middelgrote aubergines
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Voor de fetayoghurtdressing:

  • 1/2 kop Griekse yoghurt
  • 1/2 kop verkruimelde feta kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Vers sap van 1 citroen
  • Zout en peper naar smaak

Ter garnering:

  • Granaatappelpitjes (van 1 granaatappel)
  • Verse peterselie of munt, fijngehakt

Geeft u een barbecue? vraag direct een offerte aan

Geeft u binnenkort een barbecue party en bent u nog op zoek naar biologisch barbecue vlees? Dan ben u bij ons aan het goede adres. Kies uit onze standaard BBQ pakketten of vraag een offerte op maat aan.