Beer can chicken op een chickensitter
Bereidingswijze
- Verwarm je barbecue voor op indirecte hitte rond de 180-200°C.
- Begin met het maken van de dry rub. Meng in een kom het paprikapoeder, bruine suiker, knoflookpoeder, uienpoeder, gedroogde tijm, zout en zwarte peper. (Of je kan gebruik maken van de Valhal Outdoor x De Fik Erin Viking Rub voor een pittigere smaak)
- Wrijf de kip royaal in met olijfolie en breng vervolgens de dry rub gelijkmatig aan over de hele kip, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant.
- Open het blikje bier en neem een paar slokjes (of giet het overtollige bier weg). Giet de rest van het bier in de chickensitter (VH28CS) of gebruik een gewone blikhouder als je geen chickensitter hebt.
- Plaats de kip verticaal over de chickensitter, zodat deze precies in de holte van de kip past en de kip rechtop staat.
- Plaats de chickensitter met de kip op het rooster van de barbecue, weg van de directe hitte. Sluit het deksel van de barbecue.
- Rooster de kip gedurende ongeveer 1,5 tot 2 uur, afhankelijk van de grootte van de kip, of totdat de interne temperatuur van het dikste deel van de kip de veilige temperatuur van 75°C bereikt.
- Haal de kip voorzichtig van de barbecue en laat deze ongeveer 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Verwijder het blikje bier voorzichtig voordat je de kip serveert.
- Geniet van je beer can chicken op een chickensitter en deel dit heerlijke gerecht met je vrienden en familie!
Bron: valhaloutdoor.com
Bereidingstijd
Tijd: 2,5 uur
Benodigdheden
- 1 hele kip (ongeveer 2-3 kg)
- 1 blikje bier (bij voorkeur een licht biertje)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel zwarte peper
Geeft u een barbecue? vraag direct een offerte aan
Geeft u binnenkort een barbecue party en bent u nog op zoek naar biologisch barbecue vlees? Dan ben u bij ons aan het goede adres. Kies uit onze standaard BBQ pakketten of vraag een offerte op maat aan.