Butcher’s tenderloin
Bereidingswijze
- Bestrooi de longhaassteaks royaal met zout en peper en leg de blokken rookhout op de kolen.
- Leg de steaks op het rooster boven de plate setter, doe de deksel van The Bastard dicht, en rook de steaks tot een kerntemperatuur van 50 °C voor medium rare (ze garen nog zo’n 5 °C door bij het afbakken).
- Haal de steaks van The Bastard en laat ze rusten onder aluminiumfolie.
- Zet het gietijzeren grillrooster op de BBQ en verhoog de temperatuur naar 240 °C.
- Verwarm ondertussen in een pannetje de cognac met de honing, het knoflookpoeder, zout en de
sriracha. Roer op het laatst de boter erdoor voor een mooie glans. - Gril de steaks kort aan op het hete rooster; het gaat er nu alleen nog om dat je de buitenkant een lekker kleurtje geeft.
- Snijd de steaks in plakken en serveer de cognacsaus erbij.
Bereidingstijd
5 minuten + 45 minuten BBQ
Benodigdheden
- 800 g longhaas, zeen verwijderd
- zout en versgemalen peper, naar smaak
VOOR DE COGNACSAUS
- 4 el cognac
- 4 el honing
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 snufje zout
- 2 tl sriracha
- 1 el boter
VERDER NODIG
- 1-2 hickoryhoutchunks
- plate setter
- kernthermometer
- aluminiumfolie
- gietijzeren grillrooster
Geeft u een barbecue? vraag direct een offerte aan
Geeft u binnenkort een barbecue party en bent u nog op zoek naar biologisch barbecue vlees? Dan ben u bij ons aan het goede adres. Kies uit onze standaard BBQ pakketten of vraag een offerte op maat aan.