Captain Caveman
Bereidingswijze
- Bereid eerst de marinade voor, door de Ardbeg whisky Ten Years Old te mengen met de tijm, rozemarijn en ui. Breng op smaak met zoutvlokken en peperkorrels.
- Snijd de ossenhaas zijwaarts in drie lange lokken en vlecht deze zoals je dat vroeger bij je zusje deed. Knoop in plaats van met een elastiekje, het uiteinden vast met slagerstouw. Meng de marinade met het vlees en laat het 2 uur rusten zodat de smaken kunnen integreren.
- Bereid The Bastard voor naar een temperatuur van 200 °C direct. Leg de gemarineerde ossenhaas direct op de hete kolen naar de Caveman-style. Deze methode vergt wel uiterste concentratie en aandacht. Na 5 of 6 minuten plaats je de ossenhaas naar de andere helft van de kolen. Grill hem rare!
- Giet alle ingrediënten voor de cocktail, behalve de rozemarijn en het spek, in een grote cocktailshaker en mix op de klassieke manier. Daarna garneer je met nog wat rozemarijn en wat gerookt ontbijtspek.
Bron: thebastard.com
Bereidingstijd
Kooktijd: 45 minuten | Voorbereidingstijd: 2 uur
Benodigdheden
Voor de marinade;
- 2 deciliter Ardbeg whisky Ten Years Old
- 1 bosje tijm, geplukt
- 1 bosje rozemarijn, geplukt
- 1 ui, geschild en fijngesneden
- Zeezout vlokken
- Geplette zwarte peperkorrels
- 800 gram bijgesneden ossenhaas
Voor de cocktail;
- 50 milliliter Ardbeg Ten Years Old
- 1 eetlepel ahornsiroop, Orange bitters en Black walnut bitters
- Paar takjes rozemarijn
- 2 plakjes gerookte ontbijtspek
Geeft u een barbecue? vraag direct een offerte aan
Geeft u binnenkort een barbecue party en bent u nog op zoek naar biologisch barbecue vlees? Dan ben u bij ons aan het goede adres. Kies uit onze standaard BBQ pakketten of vraag een offerte op maat aan.