Gegrilde dadels met geitenkaas en spek

BBQ Utrecht Worst
BBQ Utrecht Knoflook

Bereidingswijze

  1. Snijd op de mandoline 12 dunne, lange recept van de halve aubergine.
  2. Meng in een schaal de ingrediënten voor de marine en leg de repen aubergine hierin; ze moeten helemaal onderstaan. Haal ze na 2 uur uit de marinade en dep ze droog.
  3. Vul de dadels met de geitenkaas en omwikkel de helft van de dadels met een half plakje ontbijtspek en de andere helft met een reep aubergine.

Bron: thebastard.com

Bereidingstijd

Kooktijd: 15 min | Voorbereidingstijd: 10 min

Benodigdheden

  • 1/2 aubergine
  • 24 Medjoul-dadels
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 12 plakken ontbijtspek, gehalveerd

Voor de marinade:

  • 4 el water
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 el olijfolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 el appelazijn
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/4 tl gerookte-paprikapoeder
  • 1/4 tl komijnpoeder
  • 1/4 tl zout

Verder nodig:

  • mandoline of kaasschaaf
  • metalen prikkers

Geeft u een barbecue? vraag direct een offerte aan

Geeft u binnenkort een barbecue party en bent u nog op zoek naar biologisch barbecue vlees? Dan ben u bij ons aan het goede adres. Kies uit onze standaard BBQ pakketten of vraag een offerte op maat aan.