Gegrilde dadels met geitenkaas en spek
Bereidingswijze
- Snijd op de mandoline 12 dunne, lange recept van de halve aubergine.
- Meng in een schaal de ingrediënten voor de marine en leg de repen aubergine hierin; ze moeten helemaal onderstaan. Haal ze na 2 uur uit de marinade en dep ze droog.
- Vul de dadels met de geitenkaas en omwikkel de helft van de dadels met een half plakje ontbijtspek en de andere helft met een reep aubergine.
Bron: thebastard.com
Bereidingstijd
Kooktijd: 15 min | Voorbereidingstijd: 10 min
Benodigdheden
- 1/2 aubergine
- 24 Medjoul-dadels
- 100 g zachte geitenkaas
- 12 plakken ontbijtspek, gehalveerd
Voor de marinade:
- 4 el water
- 1 el ahornsiroop
- 1 el olijfolie
- 1 el sojasaus
- 1 el appelazijn
- 1/2 tl cayennepeper
- 1/4 tl gerookte-paprikapoeder
- 1/4 tl komijnpoeder
- 1/4 tl zout
Verder nodig:
- mandoline of kaasschaaf
- metalen prikkers
Geeft u een barbecue? vraag direct een offerte aan
Geeft u binnenkort een barbecue party en bent u nog op zoek naar biologisch barbecue vlees? Dan ben u bij ons aan het goede adres. Kies uit onze standaard BBQ pakketten of vraag een offerte op maat aan.