Plakkerige Kipvleugels
Bereidingswijze
- Dep de kippenvleugels goed droog. Snijd het vleugeltje van de kleine drumstick af of laat ze lekker aan elkaar, up to you.
- Meng de rijstebloem, het bakpoeder, paprikapoeder, zout en de peper en kruid daarmee de kippenvleugels.
- Zet de druippan op de plate setter. Verdeel de chickenwings over het rooster boven de plate setter en gril ze in 30 tot 40 minuten gaar.
- Maak ondertussen de chipotlesaus. Doe alle ingrediënten in een pannetje op hoog vuur en kook het geheel al purerend met de staafmixer in tot ongeveer twee derde van het volume.
- Haal de chickenwings van The Bastard, meng ze met de saus en serveer direct. Garneer met de limoenpartjes en koriander.
Bereidingstijd
Kooktijd: 40 min | Voorbereidingstijd: 20 min
Benodigdheden
1 kg kippenvleugels, zonder wingtips
2 el rijstebloem
1 el bakpoeder
½ tl paprikapoeder
1½ tl zout
½ tl versgemalen zwarte peper
1 limoen, in partjes, ter garnering
½ bosje (à 15 g) koriander, fijngehakt, ter
garnering
Voor de chipotlesaus
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
1 chipotlepeper in adobosaus
1 tl paprikapoeder
rasp en sap van 1 onbespoten limoen
5 el honing
2 el sriracha
1 tl zout
Verder nodig
- Plate setter
- Druippan
- Staafmixer
Geeft u een barbecue? vraag direct een offerte aan
Geeft u binnenkort een barbecue party en bent u nog op zoek naar biologisch barbecue vlees? Dan ben u bij ons aan het goede adres. Kies uit onze standaard BBQ pakketten of vraag een offerte op maat aan.