Plakkerige Kipvleugels

BBQ Utrecht Worst
BBQ Utrecht Knoflook

Bereidingswijze

  1. Dep de kippenvleugels goed droog. Snijd het vleugeltje van de kleine drumstick af of laat ze lekker aan elkaar, up to you.
  2. Meng de rijstebloem, het bakpoeder, paprikapoeder, zout en de peper en kruid daarmee de kippenvleugels.
  3. Zet de druippan op de plate setter. Verdeel de chickenwings over het rooster boven de plate setter en gril ze in 30 tot 40 minuten gaar.
  4. Maak ondertussen de chipotlesaus. Doe alle ingrediënten in een pannetje op hoog vuur en kook het geheel al purerend met de staafmixer in tot ongeveer twee derde van het volume.
  5. Haal de chickenwings van The Bastard, meng ze met de saus en serveer direct. Garneer met de limoenpartjes en koriander.

Bron: kookboek Good.Better.Bastard.

Bereidingstijd

Kooktijd: 40 min | Voorbereidingstijd: 20 min

Benodigdheden

1 kg kippenvleugels, zonder wingtips
2 el rijstebloem
1 el bakpoeder
½ tl paprikapoeder
1½ tl zout
½ tl versgemalen zwarte peper
1 limoen, in partjes, ter garnering
½ bosje (à 15 g) koriander, fijngehakt, ter
garnering

Voor de chipotlesaus
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
1 chipotlepeper in adobosaus
1 tl paprikapoeder
rasp en sap van 1 onbespoten limoen
5 el honing
2 el sriracha
1 tl zout

Verder nodig

  • Plate setter
  • Druippan
  • Staafmixer

Geeft u een barbecue? vraag direct een offerte aan

Geeft u binnenkort een barbecue party en bent u nog op zoek naar biologisch barbecue vlees? Dan ben u bij ons aan het goede adres. Kies uit onze standaard BBQ pakketten of vraag een offerte op maat aan.