Saté ayam

BBQ Utrecht Worst
BBQ Utrecht Knoflook

Bereidingswijze

  1. Neem 1 kg (of meer) kippendijen en snijd ze in blokjes van 1 cm. De Nederlanders geven de voorkeur aan grote, stevige stukken kip (met die vreselijke Weiko Saté Saus), maar in Indonesië vind je meestal kleinere stukjes. Hoe dan ook, doe de kip in een kom en voeg naar eigen gevoel (heel belangrijk!) kruiden en marinade toe. Laat het een nacht marineren.
  2. Vroeg in de morgen: Steek The Bastard aan en terwijl het opwarmt, rijg je de saté aan stokjes. Maak er veel, 6/9 blokjes per stokje. Ja, we gaan dit als ontbijt eten. Of lunch. Of als late-night snack! Je kunt er altijd van genieten.
  3. Leg de kipspiesjes op de grill en laat ze gaar worden. Doe dit ook weer met gevoel. Je weet toch hoe je kip moet grillen, nietwaar?
  4. Giet nog wat ketjap op een bord, en haal de gegaarde sate door de ketjap. Enjoy!

Bron: thebastard.com

Bereidingstijd

Kooktijd: 10 min | Voorbereidingstijd: 20 min

Benodigdheden

  • 1 kilo kippendijen
  • 3 eetlepels ketjap manis + extra
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel witte peper
  • 1 theelepel knoflookpoeder

Geeft u een barbecue? vraag direct een offerte aan

Geeft u binnenkort een barbecue party en bent u nog op zoek naar biologisch barbecue vlees? Dan ben u bij ons aan het goede adres. Kies uit onze standaard BBQ pakketten of vraag een offerte op maat aan.