Spiesen van lamsvlees: fris gemarineerd, met groenten

BBQ Utrecht Worst
BBQ Utrecht Knoflook

Bereidingswijze

Klop in een kom het sap van de twee citroenen, de olijfolie, geperste knoflook, de oregano en wat peper en zout door elkaar. Snijd het lamsvlees in blokjes van 4 centimeter. Doe het vlees bij het citroenmengsel in de kom en schep het geheel goed om. Laat het vlees afgedekt minstens 8 uur in de koelkast staan zodat de marinade goed in kan trekken.

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in ruitjes van 3 centimeter. Snijd de courgette in plakjes van 2 centimeter. Pel de uien en snijd deze in stukken. Vet 8 spiesen in met olie en steek het vlees, de laurierblaadjes, de ui en de stukken paprika en courgette om en om aan de spiesen. Leg de spiesen op de BBQ tot het vlees gaar is.

Bereidingstijd

8½ uur, 20 minuten BBQ

Benodigdheden

  • 700 gram lamsfilet
  • sap van 2 citroenen
  •  1 dl olijfolie
  •  1 teen knoflook
  •  1 el verse oregano
  •  zout en peper
  •  2 groene paprika’s
  •  1 courgette
  •  3 uien
  •  8 laurierblaadjes
  •  8 spiesen

Geeft u een barbecue? vraag direct een offerte aan

Geeft u binnenkort een barbecue party en bent u nog op zoek naar biologisch barbecue vlees? Dan ben u bij ons aan het goede adres. Kies uit onze standaard BBQ pakketten of vraag een offerte op maat aan.