Viking vlammetjes van de barbecue

BBQ Utrecht Worst
BBQ Utrecht Knoflook

Bereidingswijze

  1. Laat de loempiavellen in de verpakking 30 minuten ontdooien.
  2. Verwarm de barbecue voor op 220°C (indirecte warmte). Haal het rooster van de barbecue en bekleed het met bakpapier.
  3. Pel en snipper de sjalot, pel de knoflook en hak deze en de rode peper fijn.
  4. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een skillet op middelhoog vuur en fruit de sjalot en knoflook gedurende 2 minuten.
  5. Voeg het gehakt, de fijn gesneden rode peper en de Viking rub toe en bak het gedurende 5 minuten tot het rul is.
  6. Voeg Ketjap Manis toe, en roer goed door. Haal de pan van het vuur.
  7. Haal de loempiavellen uit de verpakking en bewaar ze onder een vochtige theedoek om uitdrogen te voorkomen.
  8. Leg een loempiavel voor je met een punt naar beneden, zodat er een ruit ontstaat.
  9. Schep een eetlepel van de vulling net iets onder het midden van het vel.
  10. Vouw de onderste punt van het loempiavel over de vulling. Vouw nu de zijkanten naar binnen over de vulling en rol het loempiavel dicht.
  11. Bestrijk de vouwzijde licht met olie en leg het vlammetje met de vouwkant naar beneden op het met bakpapier beklede rooster. Bestrijk ook de bovenkant van de vlammetjes licht met olie.
  12. Plaats je rooster in de barbecue en bak de vlammetjes 8 tot 12 minuten tot ze bruin en krokant zijn.
  13. Serveer de vlammetjes met chilisaus of chili olie.

Bron: valhaloutdoor.com

Bereidingstijd

Tijd: 40 minuten

Benodigdheden

  • 2 sjalotten
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 500 gram half om half gehakt
  • 6 eetlepels Viking Rub (VH.RUB2)
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels Ketjap Manis
  • Kleine loempiavellen

Geeft u een barbecue? vraag direct een offerte aan

Geeft u binnenkort een barbecue party en bent u nog op zoek naar biologisch barbecue vlees? Dan ben u bij ons aan het goede adres. Kies uit onze standaard BBQ pakketten of vraag een offerte op maat aan.